Síelés

Ausztria leghóbiztosabb régiója, a síszezon általában november 15 - től május 1 - ig tart, általában a rengeteg friss hó miatt folyamatos porhó borítja a sípályákat.

A panziónk a lungaui sírégió közepén helyezkedik el. Tőlünk 15 km - es körben 5 sípályarendszer található, az összes sípálya hossza 300 km fölötti, modern 3 kabinos, 32 ülőszékes (fűthető is) , 21 csákányos, 2 kötél és 3 szőnyeges lifttel rendelkezik. A sípályák kezdő, haladó, profi és extrém síelőknek is tökéletes lehetőséget biztosítanak, a snowboardosok (boardozhatnak a sima pályán) és a sífutók is megtalálják saját igényeiknek való terepet.

A kezdőknek mind az 5 pályán síiskolák állnak rendelkezésük profi oktatókkal, köztük magyarul beszélőkkel is. Minden pályán található gyermek megőrzés is. A pályák megközelíthetőek autóval és (bérlettel) ingyenes síbuszokkal.

A panzió vendégei reggeli közben az étterem TV-jén láthatják az 5 sípályarendszer élő webkamerás közvetítésén az időjárást, pályák telítettségét és a hó minőségét és mennyiségét, így el tudják dönteni a régió bérletével aznap melyik pályán síeljenek. Pl. nem biztos, hogy a legnagyobb pálya a legjobb aznap, lehet, hogy egy kisebb pálya (pl. egy - egy osztrák ünnep alkalmával) nem oly zsúfolt vagy éppen ködös.

Azon kedves vendégeink, akik mégis inkább kocsival szeretnének visszajönni egy hosszú hüttézés után, 15 km-ről maximum 10 percnyi festői szépségű úton megtehetik ezt. Panziónk család és gyermekbarát, több játék illetve a közelben lévő szánkópálya is felejthetetlen élményt nyújthat a kicsiknek. Természetesen szánkóparkunk mindig a gyerkőcök rendelkezésére áll. S akik nem tudják vagy akarják elhozni a sífelszerelésüket (pl: Karib - tengerről érkezőknek) , Őket is gyorsan fel tudjuk szerelni a panzió saját síkölcsönzőjéből.

 
Síelés
  • Obertauern 2600 m - november közepétől májusig működő liftekkel.
    (Ausztria leghosszabb és leghóbiztosabb sípályái)
  • Grosseck - Speiereck (Mauterndorf) 2400 m - november végétől április közepéig működő liftekkel (megközelíthető ingyenes sí buszokkal a panziótól)
  • Katschberg 2200 m - december elejétől április közepéig működik.
  • Aineck 2200 m december elejétől április közepéig működik
  • Fanningberg 2000 m december elejétől április közepéig működik.

A sípályákra vagy önálló síbérlet vagy egységes Lungau Skiregion Pass váltható.

© 2023 Fam. Thurszky 5570 Mautendorf, Ledermoos 330 Österreich
Tel.: 0043647270208, +36-20-206-7002, +36+70-633-6345