Kirándulás

Kijelölt kirándulóutak

A környéken több száz kilométer kijelölt túraútvonal található, nehézségi fok megjelöléssel, hogy mindenki megtalálhassa magának az ideálisat. A túraútvonalakról bő felvilágosítást kaphatnak a panzióban vagy a helyi turizmus irodában. A túrák kiindulópontjához helyi busz viszi a kirándulókat, és az is hozza őket vissza, így az autó a szálláshelyen maradhat.

 1. Grosseck-Speiereck túra.
  A szállótól 6 km-re lévő kiindulópontról vagy a kabinfelvonóval vagy gyalog felmenni a középső állomásig (1960 m) majd onnan a 2410 m magas csúcsra. A kijelölt útvonal levezeti a túrázót a hegy lábához (kb 6-8 órás túra).

 2. Fanningberg-Obertauern túra gyalog fel a Fanningberg hegyre (2080 m), majd az út végig 2000 m magasságban vezet át Obertauernig. Igazi túrázóknak való útvonal. (Csak oda kb. 25 km) Vissza a Weisspriach patak völgyében, ez 70%-ban betonozott úton vezet.

 3. Vizesés túra
  Utazás egyénileg a természetvédelmi terület bejáratáig St. Johann Pongau-ig, (kb 60 km) Liechtenstein vizesés (Az Alpok legmélyebb szurdokvölgye)

 1. Muhr-túra
  Utazás egyénileg a folyóvölgyben az utolsó parkolóig majd onnan gyalog a folyó forrásvidékéig és a hegyi tavakhoz 1800-2000 m magasságig. Egész napos túra.

 2. Lignitz-See túra
  A szállótól indul a túraútvonal a tóhoz 1965m-ig és tovább a 2015m-en lévő hüttéig (hegyi menedékház), kb 35km.

 3. Salzburg vagy Hallstadt városának megtekintése.

 

Felvonó

Hétvégenként felvonóval juthatunk fel 2000 m magasra a Grosseck-i drótkötélpályás-kabinos felvonóval. A látvány itt magáért beszél. Érdemes egy kis túrát tenni a hegyen. A sportosabbak le is gyalogolhatnak (kb. 2 óra). A kevésbé aktívak pedig a felvonóval mehetnek vissza a völgybe. Mindezek mellett Obertauern - ből is indulnak felvonók, ahol megtekinthetik a festői szépségű Tauern hegységeket. Katschberg - i felvonó is működik, ahol pedig St. Michael falucskát láthatjuk a völgy szívében.

Nordic walking

Mauterndorf környékén 4 kitáblázott Nordic-Walking pálya is található. Akinek ez nem lenne elég, az Lungau-ban még több száz km kitáblázott pályát talál.

Bővebb információk:

 

Barlangjárás

A dorfgasteini barlang vezetéssel várja kedves látogatóit. www.dorfgastein.net/...

Sóbányászat

Bad Dürrnberg - Hallein városkában lévő sóbánya főleg gyerkőc programokkal várja sok szeretettel. www.gasthofschorn.at/..

Ezüst bányászat

Az ezüst bányászás 350 éve nagyon fontos volt Ramingstein - ben. Bővebb információért kérdezzen bátran illetve kattintson az alábbi linkre:
www.silberbergwerk.net

Túrák

A Salzkammerguti Az első megálló a Traun-tó partján fekvő Gmunden, az egykori só metropolisz. Séta a Tavi Kastélyhoz, majd utazás a Traun tó partján vezető panorámaúton Traunkirchenbe. A festői fekvésű falu plébániatemplomának nagy nevezetessége a Halász Szószék és a templom mellől nyíló kilátás a vadregényes Traun tóra. Traunkirchen után továbbutazás Mondsee-ba, az azonos nevű tó fő településére. A városka főterén a hatalmas plébániatemplom nagyszerű barokk homlokzata és a hangulatos, színesre festett házak együttese felejthetetlen látvány.

2. nap: Liechtenstein szurdok, Grossglockner út
A kora délelőtti órákban könnyű túrázási lehetőség a Liechtenstein szurdokban. A Keleti-Alpok egyik leglátványosabb sziklaszurdoka 800 méter hosszú, a végén egy 50 méter magas vízesés zúdul a mélybe. Továbbutazás Európa egyik leghíresebb és leglátványosabb autóútján, a Grossglockner úton. Az út fő látványosságai az Edelweiss csúcs környéke (Alpesi Múzeum, körpanoráma több tucat háromezer méter feletti csúcsra), a Hochtor-hágó (2500 méter magas) és a Ferenc József-magaslat (2369 méter magas, alatta a Pasterze gleccser, szemben vele pedig a 3798 méter magas Grossglockner, Ausztria legmagasabb hegycsúcsa).

3. nap: Werfen fellegvára, Salzburg, Hellbrunni kastély vízi játékai
Először látogatás Ausztria egyik leglátványosabb középkori várában, a nagyszerű fekvésű Werfeni fellegvárban. Ezután városnézés Salzburgban. Salzburgot sokan Európa egyik legszebb városának tartják, nem érdemtelenül. Nagy hegyek között fekszik a sebes sodrású Salzach folyó partján, műemlékei pedig páratlanok (Dóm, Hercegérseki palota, Ferences templom, Mozart szülőháza, Mirabell kastély és parkja stb.). A városnézés után szabadidő. Ezalatt az érdeklődőknek lehetőség a Salzburg külvárosában lévő Hellbrunni kastély meghökkentően érdekes vízi játékainak megtekintésére.

4. nap: Schafberg, St. Wolfgang, Bad Ischl
A Salzkammerguti tóvidék legszebb körpanorámáját adja az 1783 méter magas Schafberg. A hegy tetején állva úgy érezzük, hogy ezek a csodálatos alpesi tavak szinte a lábaink alatt hevernek. Lehetőség a St. Wolfgang tótól induló fogaskerekűvel felmenni a hegycsúcsra. Ezután séta a bájos St. Wolfgang faluban, a világhírű Michael Pacher szárnyas oltár megtekintése a búcsújáró templomban. Délután ismerkedés a Salzkammergut fővárosának tartott Bad Ischl-lel, ahol Ferenc József császár 60 éven keresztül a nyarat töltötte. Látogatás a császár kastélyában, ahol sok magyar vonatkozású emlék is látható, majd a Lehár Múzeum megtekintése (Lehár Ferenc egykori lakóházában).

5. nap: Óriás jégbarlang, Königssee, Gollingi vízesés
Pihenés az Alpokban, séták a szálloda környékén. Fakultatív program: Egész napos kirándulás. A Salzach folyó völgye felett nyílik a világ egyik legnagyobb jégbarlangja, az Eisriesenwelt, aminek az 1641 méter magasan lévő bejáratának közelébe kabinos felvonóval lehet eljutni. A barlang bejárása idősek számára fárasztó lehet (140 méter szintkülönbség 80 perc alatt), de csak a panoráma kedvéért is érdemes felmenni. Délután átruccanás a Bajor-Alpokba a Königs-see-hez (Király-tó). A meredek sziklákkal határolt tó a norvég fjordokra emlékeztet. Sétahajózás St. Bartholoma falu lóhere alaprajzú zarándok templomához. Visszaútban a szállodához lehetőség könnyű sétára a Gollingi vízeséshez.

6. nap: Gosau-tó, Hallstatt
Utazás a Salzkammerguti tóvidék talán legvadregényesebb tavához, a 3000 méter magas Dachstein lábainál fekvő Gosau tóhoz. Jó idő esetén lehetőség tó körüli sétára vagy kabinos felvonóval egy kilátópont elérésére. Továbbutazás a Hallstatti-tóhoz, Salzkammergut egyik legfestőibb városkájába, Halstattba. A település érdekessége, hogy házai szorosan tapadnak egymáshoz, illetve egymás fölött sorakoznak, mert a hegy és a tó között csak nagyon kicsi hely van. Közös séta a városkában (gyönyörű főtér, a katolikus templom két szárnyas oltárral, csontház, Őstörténeti Múzeum stb.).

© 2023 Fam. Thurszky 5570 Mautendorf, Ledermoos 330 Österreich
Tel.: 0043647270208, +36-20-206-7002, +36+70-633-6345